fordires logo

                                                                 logos top

 • fons jornades

JORNADA DE DIRECCIÓ

La Jornada de Reflexió sobre la Direcció de Centres Educatius, JOR.DI és una trobada de persones interessades en el progrés de la direcció escolar dedicada a plantejar, analitzar i debatre aspectes d’actualitat relacionats amb l’organització i direcció de centres educatius.

Es tracta d’una trobada itinerant, anual, sense ànim de lucre coorganitzada per la Fundació Universitària Martí l’Humà, un col.lectiu de directius vinculat a un àmbit territorial (municipi, comarca...) i una entitat pública d’àmbit local (Ajuntament, Consell Comarcal, etc.)

T’hi esperem !

Trets distintius • Objectius

  Plantejar, analitzar, efectuar aportacions i extreure conclusions relacionades amb un aspecte/temàtica d’interès o d’actualitat relacionada amb l’organització i la direcció de centres educatius.

  Afavorir la coneixença, les relacions i l’intercanvi de parers i el debat entre els assistents. • Destinataris

  Docents, directius, inspectors representants de l’Administració, estudiosos... interessats per la professionalització de la direcció de centres educatius.

  En la formació de grups reduïts es tindrà en compte la barreja de procedències i perfils professionals. • Sense ànim de lucre

  Inscripció gratuïta.

  Els ponents i els organitzadors no reben cap mena de compensació econòmica.

  La Jornada es finança amb aportacions econòmiques finalistes de la FUMH i de la/les entitat/s territorials que l’acullen. • Inscripció

  Gratuïta. Comitè organitzador: Col·lectiu de directius/ves vinculats a un àmbit territorial.

  Entitat local que acull la Jornada.

  Administracions educatives locals i autonòmica.

  Fundació Universitària Martí l’Humà.

 • 1


 • Lloc de Realització

  Itinerant.

  Alternança entre comarques centrals i perifèriques.

  A la fi d’una edició, es decideix el lloc de celebració de la següent. • Temàtica

  Els participants proposen temàtiques per ésser tractades en properes edicions que són analitzades i tingudes en compte per ForDires i pel Comitè Organitzador.
 • Àpats

  Coffee break al temps de descans del matí i de la tarda.

  Dinar a càrrec dels participants.

  Menú a preu econòmic als restaurants propers. • Certificació

  La Fundació Universitària Martí l’Humà lliura una certificació acreditativa als participants i em gestiona el reconeixement per part del Departament d’Ensenyament.


 • 1

PROPERA EDICIÓ

La Jornada de Direcció neix amb vocació de continuïtat i, alhora, de pluralitat i de dispersió territorial. Ens agradaria compartir l’organització de la propera jornada amb un grup de persones o una entitat que hi estigui interessat/da. Es tracta que la Jornada esdevingui itinerant, que canviï de lloc de realització, que variïn els protagonistes.

 • Descentralització
 • Trets d’identitat
 • Lloc de Realització
 • Temàtica

 

fordires

Descentralització

 

FORDIRES i la Fundació Universitària Martí l’Humà, en tant que entitats impulsores, hi aportaran l’experiència d’edicions anteriors, assumiran la feina tècnica (difusió, matriculació i elaboració de certificats) i vetllaran pel manteniment dels trets d’identitat de la Jornada. Les persones o entitats co-organitzadores hi aportaran els espais i la infraestructura de celebració de la trobada. Alhora, disposaran d’un ample marge d’autonomia pel que fa als continguts, a l’estructura i, també, per adaptar la Jornada a les circumstàncies, interessos o possibilitats del territori

 

 

fordires

Trets d’identitat

 

La Jornada neix amb uns trets que li atorguen identitat

+La contribució al progrés de la direcció escolar
+L’orientació professionalitzadora: es dirigeix a directius i a professionals de l’educació interessats en la direcció
+L’acceptació de plantejament divergents en relació a la direcció des d’una perspectiva d’independència i respecte
+La gratuïtat per als assistents
+La disponibilitat d’espais de trobada en petit grup per debatre, exposar experiències, etc...
+La ubicació temporal en els darrers dies de les vacances d’estiu

 

 

fordires

Lloc de Realització

 

En la primera edició, ens ha acollit l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i han col.laborat en l’organització un grup de directius del Vallès Oriental. En properes edicions, ens agradaria conèixer altres poblacions i altres co-organitzadors.

Les persones o entitats que mostrin interès a co-organitzar la propera Jornada podran expressar-ho públicament a la darrera part de la sessió o bé podran fer arribar la proposta a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

fordires

Temàtica

 

La celebració de la Jornada va associada a l’elecció d’una temàtica o un aspecte de la realitat educativa que sigui objecte d’anàlisi i reflexió per part dels participants. De l’encert en l’elecció del tema en depèn una part important de l’èxit. A la darrera part de la Jornada es recolliran propostes dels assistents pel que fa a futures temàtiques. També es poden fer arribar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.